Mrt

Kurumumuz personeli Uzm. Psk. Dan. Adem YAZICI tarafından İl Özel İdaresi personeline İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda “Etkili İletişim” eğitimi verildi.

Ock

Bilim ve Sanat Merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecine ilişkin işlemler 1, 2 ve 3. sınıf düzeyinde genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında başladı.

"Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu" doğrultusunda ilkokul yöneticileri, rehber öğretmen/psikolojik danışmaları ile ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğretmenlerine özel yetenekliler ve BİLSEM tanılama süreci hakkında bilgilendirme toplantıları 02 - 05 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Bilgilendirme toplantılarında kullanılma üzere yetenek alanlarına yönelik tanıtım videoları yayımlanmıştır.

BİLSEM Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Süreci Tanıtım Videosu İçin Tıklayınız.

Genel Zihinsel Yetenek Alanı Tanıtım Videosu İçin Tıklayınız.

Resim Yetenek Alanı Tanıtım Videosu İçin Tıklayınız.

Müzik Yetenek Alanı Tanıtım Videosu İçin Tıklayınız.

Ock

Okul rehberlik servisi ziyaretleri kapsamında birkaç meslektaşımızla birlikte bugün ziyaret ettiğimiz okullarımız;

Şehit Ebubekir Ekinci İlkokulu

Vali Bekir Aksoy İlkokulu

Rehberlik servisi ziyaretlerinde bizlere katılan meslektaşlarımıza, ilgilerinden dolayı Okul Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenlerimize ve okul idarecilerimize teşekkür ederiz.

Ara

“Travma Tedavisinde EMDR Yaklaşımı ve Tedavi Teknikleri”konulu atölye çalışmamızı Psikolojik Danışman Rahmi DANİŞMENT hocamızın eğitmenliğinde tamamlamış bulunmaktayız. Atölye çalışmasını gerçekleştiren, engin bilgilerinden faydalandığımız hocamız Rahmi DANİŞMENT’e ve atölye çalışmamıza katılan ilimizdeki Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şehit Muhammed Onur Demir Anadolu Lisesi

Ahmet Kutsi Tecer Özel Eğitim Meslek Okulu

Şehit Üstteğmen Cemalettin Yılmaz MTAL

Kongre Anadolu Lisesi

Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Şehit Adnan Saka Ortaokulu

Halis Gülle Anadolu Lisesi

Halil Rıfat Paşa Anadolu Lisesi

Prof.Dr.Necati Erşen Sosyal Bilimler Lisesi

Ara

İlimizdeki rehber öğretmenler arasındaki birlik ve beraberliği sağlamak ve iletişimi güçlendirmek adına halı saha etkinlikleri başladı Etkinliğe İlimizdeki 36 rehber öğretmen katıldı.

Ara

Psikolojik Danışmanlar olarak bir çok öğrencinin, velinin, insanın ruhsal yolculuğuna eşlik etmeye çalışırken kendi ruhsal iyi olma ihtiyacımızı göz ardı ediyoruz belkide. Ve bu ihmalden ötürü çoğu zaman kendi problemlerimize çözüm önerisinde bulunmaya dahi vakit bulamıyoruz.

Kendimizi daha iyi hissedebileceğimiz ve her ay düzenli olarak ortaklaşa belirleyeceğimiz bir “Psikolojik İyi Oluşa ya da Psikolojik Sağlamlığa” hizmet edecek türden alanlarda okuyacağımız kitap sayesinde farkındalık oluşturacak, aynı zamanda aynı kitabı okuyan diğer grup arkadaşlarımızla ayda bir akşam yapacağımız çay sohbetlerinde bu farkındalığı değerlendirerek birbirimize farklı bakış açıları sunacağımız Bibliyoterapi Oturumlarımızın tanışma ve ilk oturumunu gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Bibliyoterapi oturumuna katılan meslektaşlarımızla bu ay için belirlediğimiz kitabımız “Dr.David Burns İyi Hissetmek, Yeni Duygudurum Tedavisi” olmuştur. Oturuma katılarak katkı sağlayan Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Kurumumuz Psikolojik Danisman/Rehber Ögretmeni Özlem AYDOGDU tarafindan Sehit Adem Koç Ortaokulu 5. ve 6. Sinif ögrencilerine yönelik "Ögrenme Stilleri ve Verimli Ders Çalisma", 8. sinif ögrencilerine yönelik de "Üst Ögrenim Kurumlarinin Tanitilması" konusunda seminer calismasi gerçeklestirildi.

Ara

Bu hafta okul rehberlik servisi ziyaretleri kapsamında kurum müdür yardımcımız ile birlikte sorumluluk bölgemizdeki YILDIZELİ ve ZARA ilçelerindeki Okul Rehberlik Servislerine misafir olduk. Misafirperverliklerinden dolayı okul idarecilerimize ve Okul Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Ziyaret ettiğimiz okullarımız;

Zara Şehit Teğmen Hacı Bayram Elmas Ortaokulu

Yıldızeli Anadolu İmam Hatip Lisesi

Zara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yıldızeli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yıldızeli Şehit Hakan Şahbaz MTAL

Zara Gazi İlkokulu

Yıldızeli Atatürk Ortaokulu

Zara Reşit Akif Paşa Ortaokulu

Ara

Kurum Müdür Yardımcımız, özel eğitim öğretmenimiz ve psikolojik danışman/rehber öğretmenlerimizle birlikte Yıldızeli ve Zara ilçelerimizdeki Özel Eğitim Sınıflarımızı ziyaret ederek okul idarecilerimizle ve özel eğitim sınıfı öğretmenlerimizle iştişare ettik. Misafirperverliklerinden dolayı okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ziyaret  ettiğimiz okullarımız;

Yıldızeli Şehit Hakan Şahbaz MTAL

Yıldızeli Atatürk Ortaokulu

Yıldızeli Borsa İstanbul Cumhuriyet İlkokulu

Zara Şehit Teğmen Hacı Bayram Elmas Ortaokulu

Zara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Zara Gazi İlkokulu

Zara Reşit Akif Paşa Ortaokulu

Eğitim-öğretim yaşantınızda ya da gelişim döneminizde karşılaşabileceğiniz sorunlar veya merak ettiğiniz konularla ilgili size destek olmak amacıyla "ÖVDES: Öğrenci/Veli Destek Sistemi"ni hizmetinize sunmaktan mutluluk duyarız.

OBM(OKULLARDA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE) EĞİTİMLERİ 23/10/2023 TARHİNDE SİVAS RAM'DA BAŞLATILMIŞ VE REHBER ÖĞRETMENLER HACER KURUÇAY VE MERVE KÜBRA AKSOY TARAFINDAN SÜRDÜRÜLMEKTEDİR.

Okul Rehberlik Servisi Ziyaretleri kapsamında;

-Fevzipaşa İlkokulu

-Ziya Gökalp Ortaokulu

-Atatürk Anadolu Lisesi

-Ülkü İmam Hatip Ortaokulu

Rehberlik servislerini ziyaret ederek meslektaşlarımızla fikir alışverişi yaptık. Misafirperverliklerinden dolayı Okul Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenlerimize ve okul idarelerine teşekkür ederiz.

Başöğretmen Ortaokulu 8.Sınıf öğrencilerine TYT 6-8 Testi Uygulaması Yapıldı.

Okul Rehberlik Servisi Ziyaretleri kapsamında;

-Kadıburhaneddin İmam Hatip Ortaokulu