SİVAS / MERKEZ - Sivas Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Rehberlik Ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölümü

AMACIMIZ

Türk eğitim sisteminin genel amaçları çerçevesinde eğitimde Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri temelinde;

Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamak, psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri sunmak, okullarda çalışan Psikolojik Danışmanların çalışmalarına destek olmak, öğrencilerin kendilerini gerçekleştirme süreçlerinde gerekli yardımı sunmaktır.

ÇALIŞMALARIMIZ

Danışmanlık Hizmetleri Kapsamında:

Bireysel Psikolojik Danışma

Aile Danışmanlığı

YKS – LGS  Tercih Danışmanlığı

Mesleki Danışmanlık

Rehberlik Hizmetleri Kapsamında:

Eğitsel, Mesleki ve Bireysel Rehberlik

Eğitim-Öğretim Kurumlarına Yönelik Müşavirlik

Sunum, Seminer ve Konferans

Alana yönelik Afiş ve Dokümanlar

Ölçme ve Test Teknikleri

İLKELERİMİZ

Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin yürütülmesinde aşağıdaki ilkeler esas alınır:

•  Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri, eğitim kurumlarının eğitim-öğretim etkinlikleri bütünlüğü içinde yer alır.

•  Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri tüm Öğrencilere ve velilere açık bir hizmettir.

•  Her Öğrenci eğitim sürecinde kendisine sunulan seçenekler arasında seçme özgürlüğüne sahiptir.

•  Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinde insana saygı esastır.

•  Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin bireysel boyutunda gizlilik esastır.

•  Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin yürütülmesinde bilimsellik esastır.

•  Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinde bireysel farklılıklara saygı esastır.

•  Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri Öğrenci, veli, uzman, öğretmen ve yönetici gibi ilgililerin işbirliği ile yürütülür.

•  Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin yürütülmesinde hem bireye hem de topluma karşı sorumluluk söz konusudur.

Yayın: 27.01.2021 - Güncelleme: 06.09.2022 12:10 - Görüntülenme: 2877