Kurumumuz Rehberlik Bölüm Başkanı Mehmet BİÇER, Rehber Öğretmenlerimiz Nuray Müge ÇETİNDAĞ, Adem DOĞAN tarafından Başöğretmen Atatürk Ortaokuluna rehberlik servisi ziyareti yapıldı.

Ağu

Bilim ve Sanat Merkezleri'nde eğitim alan özel yetenekli öğrencilerimizin kariyer gelişimlerini desteklemek amacıyla öğrencilerimizin ailelerine yönelik gelecek tasarımı aile eğitim programı oluşturuldu. Program, özel yetenekli öğrencilerin gelecek tasarımlarının desteklenmesi sürecinde aileleri güçlendirmek amacıyla tasarlanan "ilk program" olma özelliğini taşımaktadır.

Gelişimsel rehberlik anlayışı doğrultusunda hazırlanan programda; çocuğu tanıma, gelecek tasarımını destekleme, 21. yüzyıl becerileri ile meslek alanlarını keşfetme, kariyer seçeneklerini değerlendirme ve kariyer kararını destekleyen faktörler gibi farklı konuları kapsayan içerikler bulunmaktadır. Öğrencilerin gelişimsel ihtiyaçları doğrultusunda esnek bir yapıya sahip olacak şekilde tasarlanan "Bilim ve Sanat Merkezleri Gelecek Tasarımı Aile Eğitim Programı"nda içeriğin kültürel yapımıza ve temel değerlerimize uygun olmasına özen gösterildi.

Bilim ve Sanat Merkezleri Gelecek Tasarımı Aile Eğitim Programı kitabına ulaşmak için tıklayınız.

Ağu

27 Temmuz- 8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan YKS Tercih sürecinde; Sivas Kent Meydanı Buruciye Medresesi yanında kurmuş olduğumuz YKS Tercih Çadırı’nda, kurumumuz Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenleri ve ilimizde görev yapan gönüllü Psikolojik Danışman/Rehber Öğretmenlerimiz ile birlikte hizmet vermeye başlıyoruz. Tercih çadırı çalışma saatlerimiz 10:00-20.30 olup, tercih danışmanlığı hizmeti almak isteyen tüm öğrenci ve velilerimizi bekleriz.

Nis

Kurumumuz Psikolojik Danışmanlarından Adem YAZICI tarafından Necip Fazıl Kısakürek MTAL Uygulama Ana Sınıfı öğrencilerine “Bedenim Sınırlarım” konulu eğitim verildi.

Görev bölgemizde yer alan ve  rehberlik öğretmeni olmayan okullara yönelik düzenlediğimiz aile eğitim seminerlerimiz devam ediyor.

May

1 Haziran 2019 Cumartesi günü yapılacak olan LGS de tüm öğrencilere başarılar dileriz..

May